Vesti i obaveštenja

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9


Anketa o zadovoljstvu kupaca

april 2014.

Dragi stanari,

Obaveštavamo vas da će u narednom periodu biti sprovedeno ispitivanje zadovoljstva kupaca koje obuhvata zadovoljstvo odnosom sa Građevinskom direkcijom Srbije, zadovoljstvo kupljenim stanom i zadovoljstvo celokupnim naseljem.

Kupci u naseljima Stepa Stepanović i Dr Ivan Ribar biće izabrani metodom slučajnog uzorka. Ispitanici koji budu izabrani biće telefonom obavešteni o istraživanju, njegovoj svrsi i zaštićenosti podataka. Biće anketirani oni učesnici koji dobrovoljno prihvate učešće.

Prikupljanje podataka putem formatiranog upitnika sprovešće anketari u naseljima  Stepa Stepanović i Dr Ivan Ribar.

Unapred hvala na saradnji.


Dežurstva i radno vreme tokom uskršnjih i prvomajskih praznika

april 2014.

Kancelarija Građevinske direkcije Srbije u naselju Stepa Stepanović (Vojvode Stepe 403 U) će raditi za vreme predstojećih praznika:
 
subota, 19. april: 08,30h-16,30h
 
četvrtak, 01.maj: 08,30h-16,30h
 
petak, 02.maj: 08,30h-16,30h
 
Neradni dani: 18.april i 21.april

Dežurna tehnička lica u slučaju havarija i hitnih intervencija:
Elektroinstalacije: Damir Katalinić, tel. 064 815 3007
Grejanje: Miodrag Tanazović, tel. 064 815 3004
Vodovod i kanalizacija: Dragan Ćosić, tel. 064 815 3067


Useljene sve zgrade u naselju, nastavljaju se radovi na infrastrukturi

mart 2014

U naselju Stepa Stepanović  u februaru mesecu je useljena poslednja zgrada (6Z), čime je i zvanično završena izgradnja stambenog dela kompleksa sa 4.616 stanova. U narednom periodu u fokusu će biti uređenje infrastrukture na komercijalnoj parceli: biće izgrađena saobraćajnica koja najkraćim putem povezuje dva ulaza u naselje iz Kumodraške ulice, kao  i dve kolsko- pešačke staze koje povezuju centralnu saobraćajnicu u naselju sa novoizgrađenom. Planirani radovi na infrastrukturi će omogućiti najkraći kolsko-pešački saobraćaj unutar ovog dela naselja. Izgradnju saobraćajnica  pratiće uređenje javnog osvetljenja i zelenih površina.


Pozajmica GDS za kupovinu prvog stana

januar 2014

Građevinska direkcija Srbije donela je odluku da u 2014. godini svim kupcima koji kupuju prvi stan od Direkcije i ostvaruju pravo na povraćaj PDV-a omogući beskamatnu pozajmicu u iznosu do 9,1 odsto vrednosti stana.

Stopa PDV-a na stanove od 01.01.2014. godine menja se sa 8 na 10 odsto, tako da će maksimalan iznos pozajmice kupcu prvog stana iznosiiti 9,1 odsto.

Imajuću u vidu da su u 2014. godini obustavljeni subvencionisani stambeni kredit, kao i da minimalno učešće za komercijalni stambeni kredit iznosi 20 odsto, pozajmica u vrednosti od 9,1 odsto vrednosti stana omogućava kupcu da uz samo 10,9 odsto sopstvenih sredstava obezbedi potrebno učešće.

Sa druge strane, postoji još jedna pogodnost: kupac dobija mogućnost da putem ove beskamatne pozajmice obezbedi za sebe veću stambenu jedinicu, odnosno da kupi onoliko kvadrata više koliko iznosi pozajmica, jer će ta sredstva vratiti Direkciji iz povraćaja PDV-a.

 
PRIMER
Vrednost nepokretnosti     80.000 eura           
Traženo učešće
za komercijalni kredit     16.000 eura     Učešće sa pozajmicom GDS-a     sredstva kupca = 8.720 eura
iznos pozajmice = 7.280 eura

U slučaju da se odluči za pozajmicu od strane GDS, kupcu će biti neophodno samo 10,9 odsto sopstvenih sredstava, a dodatnih do 9,1 obezbediće kroz beskamatnu pozajmicu od strane GDS, koju će vratiti iz sredstava koje dobije nakon refundacije PDV-a.

Iznos pozajmice Građevinske direkcije Srbije kupcu može iznositi maksimalno do 9,1 odsto vrednosti stana, jer je to maksimalan procenat na koji kupac može ostvariti pravo na povraćaj PDV-a. Procenat na koji se ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a zavisi od kvadrature stana i broja članova domaćinstva.


Lokali i garažna mesta na lizing - Stepa

decembar 2013

Građevinska direkcija Srbije  od 1. decembra prodaje lokale i garažna mesta u naselju Stepa Stepanović na – lizing, u saradnji sa Intesa Leasingom.

U naselju Stepa Stepanović postoji oko 140 lokala, površine od 30 do 130 m2, čija je cena već od 1360 e/m2 . Kupovina lokala na lizing  je idealna prilika da bez velikih inicijalnih ulaganja razvijete svoj biznis u sektoru uslužnih delatnosti.

Otvaranje nove pekare, restorana, stomatološke ordinacije ili krojačke radnje  predstavlja dobar poslovni potez, imajući u vidu da potrebe naselja sa preko 13 hiljada ljudi  svakodnevno  rastu.

Kupci stanova u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu mogu da kupe  od 1. decembra i garažna mesta na lizing. Za kupovinu garažnog mesta na lizing nije potrebno bilo kakvo dodatno obezbeđenje u vidu hipoteka.  

Program kupovine lokala i garažnih mesta na lizing omogućava veću fleksibilnost u odnosu na kupovinu putem kredita,  manja početna ulaganja i jednostavniju proceduru.


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9